luni, 31 august 2009

Tess D'urberville.


Azi am terminat,dupa vreo saptamana [cam mult,stiu],cartea Tess D'urberville.
Intr-o zi am fost cu mama pana la piata,iar in drum am dat peste un chiosc de ziare unde aveau cartea asta de la Cotidianul.Maica-mea a inceput sa zica "Repede,sa o cumparam,aoleu !" ..asta pentru ca o citise de vreo 2 ori cand era in floarea varstei :)) si i-a placut foarte mult.
Mi-au luat vreo 2 saptamani dupa ce am cumparat-o ca sa ma apuc de ea,nu prea ma atragea.Doar ca de cand am inceput sa o citesc,pana la sfarsitul cartii,m-a tinut intr-o tensiune continua.
Toata lumea care a citit cartea cred ca pana pe la ultimele pagini,a sperat ca Tess pana la urma va avea o viata fericita si ca o sa scape de griji.
Cum spun si cei de la Cotidianul, "De peste o suta de ani ,fiecare generatie de cititori o redescopera pe Tess si spera,pana la ultima pagina a romanului care ii poarta numele,ca macar soarta va fi ingaduitoare cu ea."
Thomas Hardy,autorul ei,a fost un scriitor şi poet naturalist britanic, cunoscut pentru romanele sale "Tess" şi "Departe de lumea dezlănţuită". Evenimentele din majoritatea operelor sale se desfăşoară în comitatul semi-imaginar Wessex şi sunt marcate de descrieri poetice şi fatalism.

Un comentariu: